Unity Oyuna Google Analytics Ekleme

0
Unity Oyuna Google Analytics Ekleme

Herkese merhaba bu yazıda unity ile yapılan uygulamaya analytics eklemekten bahsedeceğim. İlk öncelikle bir analytics hesabı açmalıyız ve kayıt olmalıyız buradan. Kayıt olurken analytics’i siteye mi ekleyeceğiz yoksa mobil platformamı onu seçiyoruz biz mobili seçelim burada daha sonra gerekli yerleri doldurup sözleşmeyi kabul ettikten sonra bize bir izleme kimliği verecek bu kimlik ile uygulamamızı takip edeceğiz o yüzden kimlik çok önemli. Daha sonra unity projemize ekleyeceğimiz unity eklentisi için GoogleAnalyticsV4_bitcode.unitypackage bu adresten eklentiyi indiriyoruz ve projemize import ediyoruz.

İmport edince şöyle dosyalar projemize dahil oluyor.

Buradan artık kullanacağımız dosyayı aşağıda ki resim de gösteriyorum.

Bu dosyayı sürükle bırak ile analytics kullanacağımız sahnelere atıyoruz. Analiytcs kullanacağımız her bir ekran görüntülemesi için bu dosyayı referans etmeliyiz. Şimdi onu göstereceğim.

Bura da kodumuza analytics’i dahile ettik. Şimdi basitçe kodumuza bakalım.

public class analytics : MonoBehaviour {
public GoogleAnalyticsV4 analiytics;//import ettiğimiz dosyayı referans ettiğimiz analytics değişkeni
void Start () {
analiytics.StartSession();//analytics başlatma
analiytics.LogScreen("ekran ismi");//analytics başladığı zaman analytics sayfasında ne isimle gözüksün
} //buraya sahne ismi yazılırsa misal kullanıcı o sahneye kaç kere girmiş
} //gibi bilgilere erişilebilinir 

Kod kısmı çok kolay bu adım takip edilmek istenen ekranlarda, butonlarda vs ne takip edilmek isteniyorsa eklenebilir.

Şimdi herşeyi yaptık ama en başta söylediğimiz takip numarasını eklemedik onu nereye ekleyeceğiz peki? şimdi ona bakalım.

Tam da buraya ekliyoruz numaranın sonuda ki rakamı android için 1 ios için 2 other için yine 1 olduğunu gördüm yabancı kaynaklarda. Elde ettiğiniz kimliği buraya aynen yapıştırın sadece sonda ki tek rakamları 1 2 1 şeklinde yapın.

Bu yazıda bir nevi kullanıcı deneyimini ölçmemize yarayacak analytics’i en basit halde anlatmaya çalıştım, herkese iyi çalışmalar.

 

LEAVE A REPLY